Najprostszy sos do makaronu spaghetti Lubella?
Nasz zamrożony szpinak w liściach, sól, pieprz i łyżeczka
granulowanego czosnku. Do dekoracji listki melisy, czyli makaron po
studencku. Taka inspiracja z minimalnej ilości składników.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie makaronu Lubella spaghetti
ok. 25 dag mrożonego szpinaku w liściach
czosnek granulowany - jedna łyżeczka
sól, pieprz - do smaku
oliwa do smażenia
listki melisy do dekoracji :)
listki melisy do dekoracji :)
PRZYGOTOWANIE:
Ugotować makaron w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al dente, czyli leciusieńko twardawy, ale nie surowy. Na patelni podsmażamy deliktnie liście rozmrożonego szpinaku. Zieloną masę posypujemy na patelni granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Wrzucamy na koniec na patelnię ugotowany makaron. Zdobimy melisą i podajemy.
Kto przebije naszą minimalną ilość składników, a smak nieziemsko orzeźwiający i wartości odżywcze nieprzeciętne?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz, pozdrawiam