sobota, 28 lutego 2015

Racuszkowe kwiatuszki

Że kwiatuszki z racuszków? A tak jakoś wyszło, ułożyło się :) Bo smak miałyśmy z Klaudią na twarożkowe racuchy z dodatkiem naszych domowych śliwkowych powideł i brzoskwiń. 

Zatem razem (serio) skompletowałyśmy: dwie szklanki maki, 3-4 łyżki cukru, szklankę mleka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, kostkę małą twarogu półtłustego, dwa jajka, wszystko razem zmiksowałyśmy mikserem na gładką masę. 

A potem smażyłam na rozgrzanym oleju na patelni kładąc porcje dużą stołową łyżką. Na koniec brzoskwinie z syropu i powidła śliwkowe, posypałam jeszcze cukrem pudrem. Były pyszne :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz, pozdrawiam