niedziela, 5 listopada 2017

Najprostszy, najsmaczniejszy... makaron Lubella ze szpinakiem

Najprostszy sos do makaronu spaghetti Lubella?

Nasz zamrożony szpinak w liściach, sól, pieprz i łyżeczka granulowanego czosnku. Do dekoracji listki melisy, czyli makaron po studencku. Taka inspiracja z minimalnej ilości składników.

SKŁADNIKI:
1 opakowanie makaronu Lubella spaghetti
ok. 25 dag mrożonego szpinaku w liściach
czosnek granulowany - jedna łyżeczka
sól, pieprz - do smaku
oliwa do smażenia 
listki melisy do dekoracji :)


PRZYGOTOWANIE: 
Ugotować makaron w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al dente, czyli leciusieńko twardawy, ale nie surowy. Na patelni podsmażamy deliktnie liście rozmrożonego szpinaku. Zieloną masę posypujemy na patelni granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Wrzucamy na koniec na patelnię ugotowany makaron. Zdobimy melisą i podajemy. 

Kto przebije naszą minimalną ilość składników, a smak nieziemsko orzeźwiający i wartości odżywcze nieprzeciętne? 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz, pozdrawiam